Diner Pensant & Practorale Rede Maurijn Odé

Feestelijke Afronding RIF CRE: Een Inspirerende terugblik en vooruitblik!

Op donderdag 13 juni 2024 vierden we een mijlpaal in The Natural Pavilion, waar de feestelijke afronding van RIF Circulaire Regionale Economie – MBO College Lelystad (CRE) plaatsvond. Het was een gedenkwaardige avond vol inspiratie, reflectie en vooruitblik, perfect omlijst door de prachtige expositie ‘I am material’ in het PRICE ActieLab, op het voormalige Floriadeterrein in Almere.

De avond eindigde met de indrukwekkende Practorale Rede van Maurijn Odé, waarin hij ons meenam door vijf jaar impactvolle activiteiten van het Regionaal Investerings Fonds (RIF). Samen keken we terug op de start en de successen die ons gebracht hebben tot waar we nu staan. Zie hier een terugblik: https://lnkd.in/eK3xjeTX.

Een bijzonder startmoment was de van Tim van Hattum, die ons met zijn inspirerende storytelling meenam in de wereld van klimaatverandering. Hij benadrukte de veelbelovende oplossingen voor klimaatmitigatie en -adaptatie, en inspireerde ons met de kracht van op de natuur gebaseerde oplossingen. In zijn boek The Only Planet beschrijft Tim hoe we met hulp van de natuur klimaatverandering kunnen stoppen.

Het doel van deze bijeenkomst was niet alleen om terug te blikken, maar vooral ook om vooruit te kijken naar de transitie naar het Ecosysteem PPS Nationaal Groeifonds – HIP Circulair & Digitaal in denken, leren en doen. Maurijn Odé presenteerde de visie en plannen aan onze huidige en potentiële nieuwe partners, en stond stil bij de vele mogelijkheden die voor ons liggen.

Tussen de presentaties door genoten we van een verrukkelijk Diner Pensant in The Natural Pavilion, waar dagvoorzitter Charlene Ellis met prikkelende stellingen zorgde voor diepgaande en interessante gesprekken tussen de tafelgasten.

Dank aan iedereen die deze avond mogelijk heeft gemaakt en aan alle aanwezigen voor hun waardevolle bijdrage. Samen bouwen we verder aan een circulaire en digitale toekomst!

Was jij erbij of wil je meer weten over onze initiatieven? Laat een reactie achter of stuur een berichtje! Samen maken we het verschil.