1.322

STUDENTEN

273

BEDRIJVEN

1

DOEL

samen het leven leren in de circulaire regionale economie

UNIT GREEN

Ons Practoraat heeft op het MBO College Lelystad Unit Green opgericht: een commissie van studenten die zich verdiept in thema’s rondom duurzaamheid door met experts van gedachten te wisselen, brainstormsessies en symposia bij te wonen, en met duurzaam werkende bedrijven aan de slag te gaan. Het doel? Kennis vergaren, experimenteren, inspireren en de opgedane kennis delen met anderen. Want in de transitie naar een circulaire economie is het belangrijk om samen in beweging te blijven.

Circulair houdt in dat er geen afval is, of dat er afval wordt hergebruikt bij een productieproces. De toekomst ligt bij circulair produceren en het bijbrengen van circulaire competenties bij studenten uit onze beroepsopleidingen. Unit Green gaat uit van een wisselwerking, een dialoog tussen studenten en het onderwijs. We willen namelijk ook graag leren van de kijk van studenten/jongeren op duurzaamheid.

Dus: spreekt het jou aan om hieraan bij te dragen en onderdeel te worden van Unit Green? Het is een mooie aanvulling op je cv, dat je net dat extraatje kan geven bij een sollicitatie. Samen met een groep van zo’n twintig studenten geven we Unit Green vorm, vullen we de agenda en stellen we onze doelen. Enthousiast geworden of heb je nog vragen? Mail dan naar Joost van Blanken, docent Duurzaamheid in Beroep en coach van Unit Green: j.vanblanken@rocvf.nl.