Flevolands onderwijssymposium: “Samen opleiden voor een Circulaire Regionale Economie”

19okt13:0017:00Flevolands onderwijssymposium: “Samen opleiden voor een Circulaire Regionale Economie”Schoolleiders en bestuurders van VO, MBO en HBO verbinden en inspireren om samen meer leiding te geven aan opleiden voor een Circulaire Regionale Economie

Evenement omschrijving

Waarom
De provincie Flevoland heeft zich ten doel gesteld om in 2050 een circulaire regionale economie te hebben. Er is daarvoor een strategische opgave waarin nu al grote stappen gezet worden. Om te leven en te werken in onze circulaire regionale economie (CRE),
hebben we circulaire (soms nieuwe en andere) vaardigheden nodig. Het opleiden daarvoor vraagt om innovaties in de hele onderwijskolom. Het onderwijsconsortium Flevoland* organiseert hiervoor een kleinschalig inspirerend symposium met sprekers, lokale onderwijsinitiatieven en gesprekstafels. We nodigen “Flevolandse” docenten hiervoor uit om te verkennen wat er nodig is om samen te werken aan een regionale leerlijn voor circulaire vaardigheden.

Doel van het symposium
Dit symposium is erop gericht om de samenwerking tussen VO, MBO en HBO in de regio Flevoland te versterken ten behoeve van het opleiden voor een circulaire economie. Naast de samenwerkingsverkenning op het ontwikkelen van een doorlopende leerlijn, zijn ook schoolleiders en besturen uitgenodigd om mogelijkheden te verkennen op een gezamenlijk convenant en een plan van aanpak in het opleiden voor een CRE.

Inschrijven
Het symposium is gratis en je kunt je aanmelden met deze link. Per school kunnen er maximaal 3 docenten deelnemen. Het programma van het symposium volgt in de week van 3 juli.

more

Tijd

(Donderdag) 13:00 - 17:00(GMT-11:00)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *