L4S: Challenge Based Learning - Projectweek

05feb(feb 5)09:0009(feb 9)14:00L4S: Challenge Based Learning - ProjectweekStudenten doen ervaring op met design thinking aan de hand van een vraagstuk uit de beroepspraktijk

Evenement omschrijving

Organisaties hebben te maken met snelle ontwikkelingen en veranderende wensen en behoeften van klanten of doelgroepen. Innovatie is belangrijk om in te kunnen spelen op veranderde vragen en behoeften. Een methode zoals design thinking (een ontwerpgerichte werkwijze) werken als passende aanpak om tot innovatieve oplossingen te komen.

Door studenten ervaring op te laten doen met design thinking aan de hand van een vraagstuk uit de beroepspraktijk bereiden ze zich voor op de toenemende behoefte van organisaties: medewerkers die leergierig zijn en actief mee kunnen denken over oplossingen bij uitdagingen.

Daarom zijn challenges zo effectief: studenten willen weten wat het nut is van hetgeen ze ‘moeten’ leren. In een challenge wordt leren in de context geplaatst van een actuele uitdaging uit de leefomgeving van de studenten. Een opdrachtgever in de challenge maakt het dan ook reëel.

more

Tijd

5 (Maandag) 09:00 - 9 (Vrijdag) 14:00(GMT-11:00)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *