OVERHEID
BEDRIJVEN
ONDERWIJS
STUDENTEN

01
01
03
05

01 november 2023

PETman inzamelfles

Samen maken we een verschil! ️ Op ons MBO College Lelystad is het initiatief ontstaan om een PETman inzamelfles in bruikleen te hebben, om zo statiegeld in te zamelen voor een goed doel.

Super trots zijn we op de initiatiefnemers vanuit de luchtvaartopleidingen SCALA, CRE en de studentenraad. Tijdens de officiële onthulling van de PETman kregen we bezoek van Wethouder Sjaak Kruis van de Gemeente Lelystad die het lint kwam doorknippen als openingshandeling. De schaar werd overhandigd door ons onlangs benoemde klimaatburgermeester Marjolein Sijtsma, student MBO College Lelystad. Deze betrokkenheid wordt zeer gewaardeerd.

 

De PETman is afkomstig van de Stichting Lelystad Schoon en staat momenteel bij de kantine. We hopen hiermee bewustwording te creëren bij jongeren om flesjes en blikjes niet zomaar weg te gooien, maar in te zamelen en zo anderen te helpen. Met het statiegeld steunen we goede doelen of hulpverleners, zoals nu het Rode Kruis voor de slachtoffers van de aardbeving in Marokko. Samen maken we Lelystad schoon en dragen we ons steentje bij aan een duurzame wereld.