OVERHEID
BEDRIJVEN
ONDERWIJS
STUDENTEN

6
15
7
0

21 juni 2023

PRICE ActieLab

Practoraat CRE was bij de aftrap van het PRICE ActieLab in Almere!

Practor Maurijn Odé was onderdeel van de aftrap van de innovatiebevorderende zone die PRICE creëert in en rondom het voormalige Haddock-gebouw.

Een bevlogen, activerende en verbindende middag met enorm veel energie; mogelijkmakers met waardevolle inbreng en vol motivatie om dit gebied de komende tijd gezamenlijk maximaal circulair te ontwikkelen. Samen verkenden ze hoe ze het gebouw circulair kunnen maken en hoe we van het gebied een innovatiebevorderend ActieLab en een kweekvijver voor circulair talent kunnen maken. 

De vervolgstappen op weg naar een uniek, maximaal circulair gebied in Almere:

 

 

Een vooruitblik:

  • Vanaf september: iedere dinsdag en donderdag van 12 tot 14 uur is de HUB OPEN en kan je binnenlopen voor alle circulaire wensen, ambities en vragen
  • De nieuwe hub gaat de komende tijd steeds mooier worden. De eerste focus is te zorgen voor een winterklaar gebouw; goed geïsoleerd en het liefst geheel energie-neutraal. Daarnaast werken ze hun ambitie verder uit om het gebied maximaal duurzaam, 100% circulair, toekomstbestendig en sociaal inclusief te ontwikkelen. Het is de bedoeling dit vanaf eind december te kunnen uitvragen. Iedereen die kennis en kunde heeft om PRICE daarbij te helpen, kan contact met ze opnemen.
  • Nieuwe challenges gaan van start. Onderdeel daarvan is wat ze op de nieuwe hub gaan creëren en wat er in het gebied daaromheen mogelijk wordt. Houd de website en socials in de gaten voor de laatste updates en oproepen.
  • Van 19 t/m 21 september staat de Circulaire Hackaton ‘Reshape The Future’ van Hogeschool Windesheim op de agenda. Samen met lokale partners en bedrijven ontwikkelen ze circulaire vraagstukken waar dan zo’n 100 studenten mee aan de slag gaan.

Kortom, er is genoeg in actie!