OVERHEID
BEDRIJVEN
ONDERWIJS
STUDENTEN

2
10
2

1 september 2022

CRE-Gastles TESLA

DE AUTO VAN DE TOEKOMST VERANDERT DE TOEKOMST VAN DE AUTOMONTEUR
 
Waar men een aantal jaar geleden nog raar opkeek als je in een hybride auto reed, zijn de hybride- en elektrische auto tegenwoordig niet meer uit het straatbeeld weg te denken. De elektrische auto is aan een flinke opmars bezig en er wordt zelfs voorspeld dat er in 2035 alleen nog maar elektrische auto’s worden verkocht. De auto’s met een klassieke verbrandingsmotor zullen langzaam uit het straatbeeld verdwijnen. Maar wat betekent de auto van de toekomst voor de toekomst van de automonteur? 
 

Volgens Marco, werkplaatsleider van Tesla in Amsterdam, is dit de meest interessante tijd om automonteur te worden! “Er is een revolutie gaande in de branche. De tijd van dagelijks ouderwets sleutelen aan de auto ligt achter ons. In de snel ontwikkelende automotive branche volgen nieuwe technieken en wetgevingen elkaar in rap tempo op. De moderne automonteur is dus een veelzijdige autotechnicus.

De ontwikkelingen gaan ontzettend snel; er lanceren vele nieuwe automerken, oude merken zullen gaan omvallen. Als automonteur in deze tijd ben je een pionier en werk je in de early adaptor fase. Kortom: een fantastische tijd om monteur te worden met vele mogelijkheden en richtingen na je opleiding.

 

In deze interactieve gastles – onderdeel van de introductieweek eerstejaarsstudenten – kregen de studenten een mooie inkijk in wat er straks van hen wordt verwacht. 

Tegenwoordig bouwt Tesla namelijk niet alleen volledig elektrische voertuigen, maar ook onbeperkt schaalbare producten voor de opwekking en opslag van schone energie. Tesla gelooft: hoe sneller de wereld overstapt van fossiele brandstoffen naar een toekomst zonder CO2-uitstoot, hoe beter. Tesla’s missie is om de wereldwijde transitie naar duurzame energie te versnellen. 

 De huidige kennis op mechanisch gebied zal plaats moeten maken voor kennis en vaardigheden in elektronica. Dit geldt zowel voor onderhoud als voor reparatie en diagnose. 

Take-away van de gastles: een proactieve houding, nieuwsgierigheid en een goed ontwikkeld technisch inzicht en de wil om te pionieren, is er een mooie toekomst bij Tesla mogelijk voor onze studenten.