OVERHEID
BEDRIJVEN
ONDERWIJS
STUDENTEN

12
30
30
1

28 oktober 2023

Klimaatmarkt en bevestiging Klimaat burgemeester jong

 

Zaterdag 28 oktober organiseerde de Klimaatburgemeester van Lelystad samen met de gemeente een Klimaatmarkt in het stadhuis. Tussen 11.00 en 15.00 uur konden bezoekers in het stadhuis terecht voor workshops, lezingen en marktkramen.

Voor alle leeftijden was er een groot aanbod van verschillende activiteiten. Een mooi programma met een sterke duurzame boodschap, waar ruim 500 mensen op af kwamen.

Er is een app gelanceerd, door jongeren van Porteum gemaakt, tegen voedselverspilling, de BuurtHapp.

Er was een modeshow waar men kon zien dat je 2e hands bruidsjurken kan huren (briljant concept), eigen kleding kan pimpen en de Blikken Man, die een jas van gevonden blik had gemaakt.

Een mooi gesprek met de Lelystadse Boer, over het eerlijke verhaal van bewust boeren, en er was bemoediging van de klimaatpsycholoog van Gouden Haas over klimaatsomberheden.

Marjolein Sijtsma wordt bevestigd als Klimaatburgemeester Jong


Marjolein Sijtsma (MBO-4 student Maatschappelijke Zorg bij ons MBO College Lelystad), en Janneke Pikkert werden door wethouder Sjaak Kruis (Portefeuille · Klimaat & Natuur) bevestigd als Klimaatburgemeester Jong, en Klimaatburgemeester voor het komende jaar.

De markt was een mooie gelegenheid om kennis te maken met verschillende duurzame organisaties uit Lelystad. Met dit netwerk gaan we samen voor een Duurzaam Lelystad!