OVERHEID
BEDRIJVEN
ONDERWIJS
STUDENTEN

2
10
2-

14 november 2022

Lancering Week van het Economie onderwijs

Programmalijn 1: practoraat

Tijdens deze feestelijke lancering van de Week van het Economieonderwijs draaide het om ontmoeten en van elkaar leren. Hoe ziet toekomstgericht economieonderwijs er uit en hoe brengen we het in de praktijk?

“Als we ons beeld over het doel van de economie en de (on)mogelijkheden van economische groei willen veranderen, zal ook het economieonderwijs op de schop moeten.”

Samen met andere inspirerende sprekers deelden Practor Maurijn Odé (mbo) en Irene de Vries (vo) nieuwe economische theorieën die een plek krijgen in het onderwijs tijdens de aftrap in pakhuis De Zwijger.

‘Educator activists: blow up the curriculum!’ Dit is de duidelijke boodschap van Kate Raworth in het avondprogramma van de lancering van Week van het economieonderwijs. Een activistische houding aannemen en ervoor zorgen dat leerlingen en studenten kunnen bijdragen aan de nieuwe economie: een missie waar toch elke docent economie blij van wordt?!

Kortom een dag/avond/week vol inspiratie voor onderwijs dat ertoe doet. Een terugblik op de hele week agenda of een verslag van de week op LinkedIn.