OVERHEID
BEDRIJVEN
ONDERWIJS
STUDENTEN

0
2
1
15

06 april 2023

Sail for the Future – bedrijvenbezoek KLM Cityhopper

En wat zijn dan de vraagstukken waar de studenten mee aan boord mee zullen stoeien?

  • Hoe krijgen we de consument mee in het duurzaamheidsverhaal van de luchtvaart? Duurzamer vliegen betekent ook duurder, wat gaat er allemaal schuil achter het verduurzamen van vliegen en hoe neem je je consument daarin mee?
  • Hoe krijgen we ook al onze partners mee in het duurzaamheidsverhaal? de luchtvaart is een internationale branche, het heeft geen zin om het in je eentje goed te willen doen, maar hoe krijg je ook je partners mee in het verduurzamen?
  • WILDCARD: na het horen over KLM Cityhopper als bedrijf, meer te leren over duurzaamheid en het verduurzamen van de luchtvaart – waar zouden de studenten het dan zelf graag over willen hebben aan boord? Willen de studenten zélf nog een challenge inbrengen? Dat horen we aan boord & op donderdag 20 april bij het slotevenement!

We verwachten verrassende invalshoeken te beluisteren en concrete oplossingen voor klimaat-vraagstukken te horen waar een bedrijf als KLM Cityhopper nu echt mee zit. Daarbij experimenteren we met challenge based learning en horen we misschien een paar eerste lessons learned mbt het samenwerken tussen de verschillende onderwijstypes (mbo, hbo, wo). Er is geen heilige graal, we weten allemaal niet hoe dat hele duurzaamheid moet – we zijn heel benieuwd wat deze groep weer teweeg gaat brengen.

Duurzaamheid is één van de belangrijkste pijlers van de meerjarenstrategie van het ROC van Amsterdam – Flevoland. Met dit soort initiatieven proberen we op een sociaal innovatie manier de wereld een beetje beter te maken en concreet invulling te geven aan de MJS.

Wil je de studenten volgen op hun expeditie, hou dan de socials van @SailfortheFuture en @greenoffice.rocvaf (instagram) in de gaten.

Wil je meer weten over dit initiatief of ook aan een duurzame challenge werken met jouw klas of opleiding? Geweldig! Neem contact op.

Fair winds ahead

Alle hens aan dek

Hijs de zeilen, maak impact