OVERHEID
BEDRIJVEN
ONDERWIJS
STUDENTEN

0
2
5
11

15 december 2023

Plan Boom

Op weg naar een bos voor én door studenten in Flevoland.

Samen met de Natuur- en Milieufederatie Flevoland hebben we op vrijdag 15 december zo’n 300 bomen en struiken op Landgoed Roggebotstaete geplant. Er waren docenten en studenten van verschillende opleidingen aanwezig, 11 studenten en 5 docenten.

Bomen planten voor en door studenten
We hebben onder de vlag van Plan Boom verschillende soorten inheemse boompjes en struiken geplant. Het idee voor de actie is ontstaan vanuit Unit Green, onze duurzame studentencommissie. Samen hebben we volgens loting medewerkers en studenten van het MBO College Lelystad geselecteerd voor de ‘Ecologische Dienstplicht’, samen bomen planten voor een betere aarde. Ons streven is om samen met studenten en docenten jaarlijks bomen te planten in Flevoland, zoals op Landgoed Roggebotstaete.

Plan Boom
De Natuur en Milieufederaties planten via Plan Boom duizenden bomen in tuinen, bermen, plantsoenen, parken, bedrijventerreinen en in buitengebieden. Hiermee verkleinen we onze CO2 uitstoot en wordt onze leefomgeving gezonder, groener én mooier. De NMFF wil samen met anderen in Flevoland heel veel bomen de grond in krijgen!