OVERHEID
BEDRIJVEN
ONDERWIJS
STUDENTEN

0
1
3
33

3 juli 2023

Studenten van de Entree-opleiding geven betekenis aan duurzaamheid

Om duurzaamheid een centralere plek te geven in het onderwijs en het tastbaar te maken voor de student, is er tijdens de lessen burgerschap aandacht geschonken aan dit thema vanuit de politiek-,juridische dimensie en de economische dimensie.

Sinds 1 juli 2021 wordt er statiegeld geheven op plastic flesjes. Een belangrijk politiekbesluit om onze grondstoffen beter te gebruiken.

Nog niet alle studenten hebben een beeld van de bijdrage die zij kunnen leveren in de circulaire economie die bijdraagt aan een duurzame toekomst van ons op onze planeet.

Om dit in de leefwereld van de student te plaatsen is er in fase 2 van de Entree opleiding een actie gestart: Doneer je plastic fles op school.

De lage drempel om een flesje bij de docent in te leveren werkte. Met een fysieke spaarpot in de teamkamer zagen de studenten wekelijks hun bijdrage groeien. Studenten spoorden elkaar aan de flesjes in te leveren en haalde ze zelfs uit de prullenbak als er daar pardoes toch 1 in belande. Na een jaar lang verzamelen zit er inmiddels €40 in de spaarpot.

Dit bedrag is op aangeven van de studenten gedoneerd aan een fonds dat zich inzet voor die duurzame toekomst, namelijk de natuurherstelstichting Trees for all. De studenten zijn nu troste adoptieouders van een boom en hebben daar een prachtig certificaat van.