OVERHEID
BEDRIJVEN
ONDERWIJS
STUDENTEN


5
25
475

27 augustus 2020

Circulaire aftrap van het nieuwe schooljaar

Na een heerlijke zomervakantie zijn we weer van start gegaan tijdens onze jaarlijkse startdag met alle medewerkers van MBO College Lelystad en SCALA op woensdag 19 augustus!

Verspreid over 3 workshops gingen we aan de slag met het thema duurzaamheid. Bij de Cabarapshow verzorgden rappers Marco en Patrick een geïmproviseerde show over circulaire onderwerpen. De show bestond uit verschillende spelrondes, waaronder een rapbattle en een ronde beatboxen. De inhoud van de raps werd volledig bepaald door de input van het publiek.

Bij de workshop ‘The Waste to Success’ maakten we van lokaal, gezond en duurzaam voedsel virgin cocktails, waarbij het uiteraard de kunst was om zo min mogelijk afval te produceren. Een professionele jury beoordeelde de cocktails op smaak en presentatie. En bij de workshop #NoMoreWaste maakten we van materialen die als afval zijn afgeschreven circulaire statements.

Ook onze eerstejaarsstudenten volgden een soortgelijk programma, maar dan op donderdag 27 augustus. Naast de Cabarapshow en de workshop #NoMoreWaste volgden zij een variant op de workshop ‘The Waste to Success’: aan de hand van een quiz leerden de studenten op interactieve wijze meer over gezond en duurzaam voedsel, en waarom eten uit het seizoen belangrijk is. Een duurzame proeverij mocht natuurlijk niet ontbreken!

De laatste workshop was een workshop Freerunnen: lekker in beweging zijn en het ontwikkelen van gevoel van vrijheid, lichaamscontrole en kracht. We zijn blij dat we ondanks de huidige situatie elkaar op deze manier toch weer konden ontmoeten. Kortom, een mooi begin van een nieuw (circulair) schooljaar!