Categorieën
2022 Resultaten

25 mei 2022

CRE-Tour: Van der Feer i.s.m. ARN

OVERHEID
BEDRIJVEN
ONDERWIJS
STUDENTEN


2
1
8

25 mei 2022

CRE-Tour: Van der Feer i.s.m. ARN

CRE-TOUR: studenten Mobiliteitstechniek bezochten Autodemontagebedrijf van der Feer in Lelystad onder begeleiding van Auto Recycling Nederland.

Samen met Martijn Boelhouwer van Auto Recycling Nederland (ARN) zijn studenten Mobiliteitstechniek onder begeleiding van docenten Thomas en Joost op bezoek geweest bij Autodemontagebedrijf van der Feer in Lelystad.  

Aldaar is eerst een presentatie gegeven door Martijn Boelhouwer over circulariteit en recycling in de autobranche in Nederland. Ook werd er ingezoomd op de rol die ARN daarin heeft, in samenwerking met de vele sloopbedrijven die Nederland rijk is. Zo hebben zij het door de jaren heen mogelijk gemaakt dat een auto voor 95% gerecycled kan worden, er blijft slechts een boodschappentas aan materiaal over! 

Na de presentatie zijn de studenten en docenten rondgeleid over het demontageterrein, langs de sloopautos, de droogleginstallatie en de demontagewerkplaats. Hier is nog verder ingegaan op de stappen die nodig zijn om een auto te demonteren en recyclen.  

Al met al een leerzame en enthousiasmerende excursie, die onze autotechniekers toch aardig enthousiast heeft gekregen. Een van de studenten is zelfs bijna met een paar afgedankte, maar prima bruikbare banden naar huis gegaan: Re-use! 

CONTACT

Adres

Agorawagenplein 1
8224 KP
Lelystad

Maurijn Odé

Practor Circulaire Regionale Economie
06 43 87 24 32
m.ode@rocvf.nl

Op initiatief van:

CONTACT

Adres

Agorawagenplein 1
8224 KP
Lelystad

Maurijn Odé

Practor Circulaire Regionale Economie
06 43 87 24 32
m.ode@rocvf.nl

ROCvanFlevoland_MBO College Lelystad