OVERHEID
BEDRIJVEN
ONDERWIJS
STUDENTEN

0
04
03
27

07 december 2023

Workshop Inspireren tot Duurzaam ontwerpen! ♻️

 

Bijzonder bezoek! Het ontwerpteam van de nieuwe Multi Functionele Accommodatie (MFA) Botter in Lelystad reisden af naar ons college voor een inspirerende middag.

IAA Architecten en partner Aveco de Bondt verzorgden donderdag 7 december nl. een bijzonder inspirerende workshop voor alle leerjaren van de opleiding Bouwkunde. 27 studenten leerden in een interactieve workshop van 4u meer over “Inspireren tot Duurzaam Ontwerpen”.

Deze workshop sluit naadloos aan- en helpt de studenten bij het project van PRICE waar zij aan werken. De ambitie is om het voormalige Haddock-gebouw maximaal duurzaam, 100% circulair, toekomstbestendig en sociaal inclusief te ontwikkelen. Lees hier meer.

De middag startte met 3 presentaties van de ontwerpers over het belang van toekomstbestendig en circulair bouwen.

📸 Josia Brüggen – Aveco de Bondt

Na de presentatie en wat lekkers gingen de studenten aan de slag met het interactieve gedeelte. 

Brüggen_AdB_-13
📸 Josia Brüggen - Aveco de Bondt

 

𝗗𝗲 𝗸𝗿𝗮𝗰𝗵𝘁 𝘃𝗮𝗻 𝗲𝗲𝗻 𝗱𝘂𝘂𝗿𝘇𝗮𝗮𝗺 𝗼𝗻𝘁𝘄𝗲𝗿𝗽🌳
Als eerste introduceerde Aveco de Bondt het spel ‘BosRijk’. Een mooie tool waarbij design thinking en gamefication wordt gecombineerd om duurzaamheid tastbaar te maken voor ontwerpprocessen. Hierdoor leren zij de essentie van duurzaam denken en de toepasbaarheid hiervan in hun eigen (toekomstige) ontwerpen.

Vervolgens gingen de studenten in kleinere groepjes, samen met de architecten, hun ultieme duurzame school bedenken, tekenen en aan elkaar presenteren.

Een reeks fraaie hangplekken werden gepresenteerd. Nu hopen dat die ‘gerecycelde, duurzame, groene en sfeervolle pannakooi’ gemaakt van o.a. wilgentakken er snel gaat komen!

📸 Josia Brüggen - Aveco de Bondt