OVERHEID
BEDRIJVEN
ONDERWIJS
STUDENTEN

0
10
2
19

15 juni 2023

TerugDoeDag KLM Cityhopper

L4S: innovatie programma Sail for the Future

Deze bijeenkomst, 2 maanden na het zeilend innovatie programma, bracht alle deelnemers weer bij elkaar om uit te wisselen: hoe zijn de ideeën binnen KLM Cityhopper zijn ontvangen? Wat is de status op dit moment? En op welke manier gaan ze bij KLM Cityhopper wel/niet iets met de ideeën doen?

  • Terugkoppeling in het Management Team
  • Aanhaken van de relevante afdelingen
  • Op zoek naar pareltjes in de ‘gesneuvelde ideeën’

Check, check, check! Ondanks dat de duurzaamheidsafdeling van KLM Cityhopper nog een ander evenement op de planning had staan in deze periode – zijn de ideeën van de studenten zeker voortvarend opgepakt. Ook heel druk waren zij namelijk met de organisatie en uitvoering van de ‘Sustainable Flight Challenge’.

De terugkoppeling van Sail for the Future door de young professionals die aan boord waren stond direct de maandag na de zeilweek op de agenda bij het Management Team. De ideeën van de studenten betreffen het boekingsproces, de samenwerkingsrelaties met andere luchthavens en communiceren over duurzaamheid met de consument – de relevante afdelingen zijn direct aangehaakt. En elementen van de ideeën zijn al geprobeerd mee te nemen in de Sustainable Flight Challenge.

Want nogmaals, de voorwaarden voor Stichting Sail for the Future om op expeditie te vertrekken zijn:

  • Een echt klimaatvraagstuk vanuit het bedrijfsleven;
  • Een groep gemotiveerde studenten die nadenken over mogelijke oplossingen;
  • En dat het bedrijf openstaat voor de oplossingen en er echt iets mee doet.

Met betrekking tot dat laatste punt hoorden de studenten deze dag hoe het ervoor staat. Maarten de Raad, Sustainability Lead bij KLM Cityhopper, heeft een goed programma voor de studenten in elkaar gezet.

We starten met een welkomstwoord van de managing director Maarten Koopmans. Hierin benadrukt hij nogmaals dat Sail for the Future een inspirerende en belangrijke ervaring is geweest. En doet hij de uitnodiging aan de studenten om hun duurzame ideeën voor de luchtvaart, binnen KLM Cityhopper, in de realiteit te brengen.

De studenten pitchte allemaal kort hun ideeën nog eens. Hoe was het ook alweer?

  • BoekBewust – informeren over duurzaamheid en gedrag nudgen
  • Sustainable Airport Challenge o.a. d.m.v. een dashboard dat aansluit op de CSRD– als aanvulling op de bestaande Sustainable Flight Challenge
  • Een mobiele game waarin je op een leuke, bijna onbewuste manier leert over duurzaamheid en voordeeltjes in de echte wereld kunt ontvangen.

Voor ieder idee was een collega uitgenodigd die concreet met de ideeën aan de slag kan. Zij vertelde over hun werk en uitdagingen. Daarbij gaven zij feedback op de ideeën en op welke manier zij het mee kunnen nemen in hun werk. De studenten stelden op hun beurt weer kritische vragen en er wordt genetwerkt voor stagemogelijkheden.

Een aantal van de studenten melde zich aan om zich in te zetten als vrijwilliger voor Stichting Sail for the Future. Alle oud-deelnemers zijn van harte uitgenodigd om daaraan mee te werken. Zij weten per slot van rekening het best hoe het te verbeteren en kunnen uitleggen wat er zo sterk aan is.

Dus wil je meer horen over hoe deze editie was? Of meedoen aan een volgende reis. Get in touch!