OVERHEID
BEDRIJVEN
ONDERWIJS
STUDENTEN

2
1
10
6

1 december 2021

Uitnodiging Provinciehuis Flevoland

Als onderdeel van de leerlijn duurzaamheid op MBO College Lelystad starten alle studenten met het vak Duurzaamheid in het Beroep. In de eerste periode krijgen de studenten de opdracht om een vraagstuk uit de regio aan te pakken in relatie tot de SDG’s. 

Studenten Cheyenne en Jennylee hebben zich gefocust op SDG 3: goede gezondheid en welzijn, SDG 10: ongelijkheid verminderen en SDG 11: duurzame steden en gemeenschappen vanuit een persoonlijke behoefte, namelijk: toegankelijkheid openbaar vervoer. In de buurt waar Cheyenne en Jennylee wonen is de dichtstbijzijnde bushalte ongeveer 30 minuten lopen. Door gezondheidsproblemen is deze halte moeilijk bereikbaar en dit zorgt ervoor dat het de mobiliteit van sommige inwoners inperkt.

De studenten hebben standvastig contact gezocht met de Gemeente Lelystad, bedrijf Arriva en zijn uiteindelijk uitgenodigd door de Provincie Flevoland om in gesprek te gaan. Tijdens deze bijeenkomst is het voorgelegde probleem besproken en heeft Antoine Uijttewaal uitleg geven over de verschillende aspecten die spelen bij het aanleggen van een nieuwe bushalte of een nieuwe buslijn. De provincie is op de hoogte van het probleem en gaat aan de slag om een oplossing te bieden. Een mooi voorbeeld van hoe de studenten de opdrachten binnen de leerlijn oppakken en partners betrekken om een verschil te maken.