OVERHEID
BEDRIJVEN
ONDERWIJS
STUDENTEN

2
10
2

23 februari 2023

Studenten op de stoel van de Waterschap bestuurders!

Argumenten en mooie discussies tussen bestuur en studenten 

Onder leiding van dijkgraaf Hetty Klavers ontstonden mooie discussies. Een argument dat genoemd werd bij de stelling ‘minder afvalwater, minder betalen’ was bijvoorbeeld: ‘Als ik minder verbruik, waarom zou ik dan meer betalen?’ De studenten wisten goede en duidelijke argumenten te formuleren. En met aanvullingen van de AV-leden die aanwezig waren ontstonden er mooie discussies. 

 

Bestuurders waren onder de indruk

Met deze democratiegame hebben de studenten niet alleen meer inzicht gekregen in de werkzaamheden van het waterschap, maar ze hebben ook kunnen ervaren hoe een Algemene Vergadering verloopt en wat er allemaal bij komt kijken. De bestuurders waren onder de indruk van de kennis en inzet van de studenten.

Voorbereiding op bezoek

Voorafgaand in de weken aan het bezoek bij het Waterschap werden de studenten voorbereid middels een Democratiegame op het college. 

Studenten vormden het bestuur van een waterschap om  de vele verschillende belangen te leren. Bijvoorbeeld op het gebied van wonen, waterveiligheid, natuur, recreatie, biodiversiteit, gezondheid en landbouw. Samen maakten ze keuzes over het beheer van ons water en het geld dat we daarvoor uitgegeven. Debatteren en onderhandelen over het beheer van ons water.