OVERHEID
BEDRIJVEN
ONDERWIJS
STUDENTEN

01
01
03
05

08 december 2023

SustainaBul MBO 2024

 

De SustainaBul MBO is een methodiek die de scholen met kennisbijeenkomsten en een vragenlijst helpt bij het opstellen en monitoren van duurzaamheidsbeleid. Daarnaast wordt het landelijk ingezet als benchmark. Inmiddels zijn er 36 instellingen, die samen 75% van de mbo-studenten opleiden, aangesloten. De SustainaBul MBO wordt georganiseerd door Coöperatie Leren voor Morgen en mede mogelijk gemaakt door de Goldschmeding Foundation.

Het netwerk biedt de mogelijkheid voor uitwisseling en leren tussen instellingen, terwijl het competitieve element bestuur en management motiveert. Dit jaar bestond de uitslag uit drie categorieën: kickstarters (nieuwe deelnemers), versnellers (grootste stijging in punten) en koplopers (hoogste aantal punten).

MBO College deed voor de 4e keer mee dit jaar. Team Practoraat CRE was uiteraard present bij de feestelijke, inspirerende en gezellige bijeenkomst, gehost door Koning Willem I College in Den Bosch, vrijdag 8 december.

 
En wat was het leuk en inspirerend!
 
Albeda won de 2024 landelijke verkiezing duurzaamste mbo-scholen. MBO College Lelystad kreeg een eervolle vermelding omdat we weliswaar buiten de prijzen in de verschillende categorieën vielen – maar wel veel punten scoorden.
 
Ben je geïnspireerd geraakt en denk je: ‘Ik wil aan de slag, maar hoe?!’ Bekijk hier de inspiratiegids. 
 
Voor het project SustainaBul MBO heeft Leren voor Morgen aan CINOP gevraagd om een onderzoeksrapport op te leveren met betrekking tot de stand van zaken van duurzaamheid in het mbo, waarbij ervaringen en data vanuit de SustainaBul MBO centraal staan. Lees de beknopte samenvatting of download het onderzoeksrapport.