OVERHEID
BEDRIJVEN
ONDERWIJS
STUDENTEN

2
10
2

24 mei 2022

PRICE Expo Borrel & Pitch

Programmalijn 4: Participeren in de regionale agenda.

Sinds februari is in de binnenstad van Almere de PRICE EXPO te zien, met daarin allerlei innovatieve bouwmaterialen, met name uit Flevoland.

Speciaal voor alle deelnemende exposanten en het PRICE-netwerk organiseerde PRICE de EXPO borrel! De EXPO is ontwikkeld door Els Zijlstra (Material Match Maker) in samenwerking met PRICE & bureau oud. De EXPO laat allerlei (Flevolandse) bouwmaterialen zien en heeft als basis de thema’s aan de hand van de filosofie van de Ellen Macarthur Foundation om een circulaire economie te bouwen.  

Bedenker van de EXPO, Els Zijlstra, vertelde de bezoekers de ins en outs over de materialen. Ook was er ruimte voor makers om hun materialen te pitchen, zij pakten het podium en kregen feedback van experts. 

💡Studio Wae vertelde over Van Startup tot Scale-up. “Een pilot is belangrijk om te kijken of iets werkt, maar als iets werkt laat het dan geen leuk mediaitem zijn, maar pak door”, zei Tynke van @studio_wae. 

💡Van Hier stelde de vraag “Wie het aandurft om zonder certificatie toe te passen en producten af te nemen.” Ook stelde Klaske van @design.vanhier de vraag om vanuit het onderwijs makers en handige handjes in te zetten.

💡Fien van @rainaway_nl had ook een duidelijke hulpvraag: namelijk parkeerplaatsen die zij kunnen aanpassen voor meer klimaatadaptatie en gaf aan dat “we stratenmakers anders moeten opleiden”.

PRICE faciliteert de verbinding tussen onderwijs, overheid en ondernemers om samen goed te werken aan innovatieve ideeën. De circulaire economie, daar zijn we al mee bezig! Neem een kijkje tussen de foto’s voor een sfeerimpressie van de PRICE Instagram kanaal: https://www.instagram.com/p/Cd_HcG3qZrs/

Vanuit MBO College Lelystad was het Practoraat CRE goed vertegenwoordigd door Joost van Blanken en werd er actief meegedacht in de hulpvragen van de makers.

Bekijk hier meer foto’s.

Beeld door @kikivandam.photography