OVERHEID
BEDRIJVEN
ONDERWIJS
STUDENTEN

1
2
20
60

1 december 2020

Van Zaadje tot Soep - Kookchallenge

De doorgaande leerlijn in duurzaamheidseducatie ontwikkeld in de gemeente Lelystad heeft een winnaar uitgeroepen voor de Kookchallenge Van Zaadje tot Soep. 

Verschillende scholen in de regio hebben meegedaan aan de challenge om van de zelf gezaaide tomaten een lekkere soep te bereiden. Bij het bekend maken van de winnaar is gekeken naar de smaakbeleving, kleursamenstelling en presentatie van de soep. Ook de bereidingswijze, kosten en het gebruik van regionale ingrediënten werden meegenomen in de beoordeling van de ingezonden soepen. Dat creativiteit beloond werd is gebleken. De winnaars, Jayla van Het Mozaïek en de leerlingen van De Laetare, hebben met hun “Hemelse Soep” en de “Vossenhol-Circus-Soep” indruk gemaakt op de jury. 

Op vrijdag 11 december zullen aan de winnaars van de Kookchallenge van Zaadje tot Soep een IVN-zoekkaarten pakket overhandigd worden. Ook worden alle scholen die meedoen met ‘Van Zaadje tot Soep’ getrakteerd op een heerlijke pompoensoep, gemaakt van de pompoenen die in september gezamenlijk geoogst zijn.

Met dank aan IVN-natuureducatie en de partners: De Lelystadse Boer, Gemeente Lelystad, De Steiger Praktijkonderwijs en Aeres VMBO.