OVERHEID
BEDRIJVEN
ONDERWIJS
STUDENTEN


2
20
60

7 juni 2021

Gastlessen Duurzaamheid in het Beroep

In de hybride leerlijn zijn we dit schooljaar gestart met het zelf ontwikkelde programma op Wikiwijs voor het vak Duurzaamheid in het Beroep. Zie ook het bericht van 9 september 2020 hierover. 

Alle studenten van MBO College Lelystad krijgen binnen de generieke leerlijn CRE in het 1e of 2e jaar dit vak aangeboden. Aan de hand van de vier regels voor duurzaamheid (“de duurzaamheidsprincipes”) gaan de studenten in het tweede jaar onderzoeken hoe duurzaam bedrijven en organisaties uit Lelystad en omgeving handelen die passen bij hun opleiding en vakgebied. 

In ons gebruikelijke lesprogramma zouden we ter inspiratie middels een ‘CRE-Tour’ met studenten langsgaan bij onze partnerbedrijven. Vanwege de huidige situatie is dat helaas lastig te organiseren. Toch hebben we onze studenten de mogelijkheid kunnen geven om te leren van de circulaire processen en innovaties van bedrijven uit de regio middels een online (video) gastles. In samenwerking met drie van onze partners kregen de studenten o.a. inzicht in de R-Ladder (De Groene Sluis); medicijnafval (TEVA) en de ontwikkelingen in het proces van refurbishing en recycling van zonnepanelen (Pastoor Consult).

Benieuwd naar de opnames? Bekijk ze via de filmpjes hiernaast.