OVERHEID
BEDRIJVEN
ONDERWIJS
STUDENTEN


1
2
20

21 april 2022

CRE-Tour: Basic Cosmetics

Studenten Uiterlijke Verzorging bezochten dé duurzame groothandel voor beautyprofessionals: Basic Cosmetics in Harbrinkbroek.

De groep studenten kreeg uitleg over en een rondleiding door de groothandel Basic Cosmetics, waarbij ze fysiek alle stappen van het proces van hun productbestelling tot aan bezorging kregen uitgelegd. Na de rondleiding was er uitgebreid tijd voor uitleg over de producten die de studenten dagelijks gebruiken tijdens hun opleiding: Extenso Skincare. 

Extenso is een Nederlands cosmeticamerk met een breed assortiment producten voor huidverzorging en huidverbetering. Extenso is 100% vegan, rijk aan natuurlijke ingrediënten en bevat zorgvuldig geselecteerde werkstoffen. De producten zijn vrij van parabenen, minerale oliën, overbodige geur- en kleurstoffen en is uiteraard dierproefvrij. 

Duurzaamheid is voor Extenso vanzelfsprekend. Al jaren beperken zij hun ecologische voetafdruk door natuurlijk en verantwoord te produceren, hun producten af te vullen in recyclebare verpakkingen en geen gebruik te maken van overbodige omverpakkingen die het milieu onnodig belasten.   

Om dit verhaal te ondersteunen werd bovenstaande door middel van onderstaande bedrijfsvideo uitgebreid per stap besproken en werd het bezoek afgesloten met een quiz om de opgedane kennis te toetsen.