OVERHEID
BEDRIJVEN
ONDERWIJS
STUDENTEN

60
100
120
25

21 januari 2021

L4S: Online Nieuwjaarsreceptie 'een duurzame en inclusieve toekomst'

MBO College Lelystad werkt – samen met het lokale bedrijfsleven – hard aan de implementatie van de Circulaire Regionale Economie en aan het programma Lelytalent. Daarom organiseerden we samen met Lelytalent op donderdag 21 januari een online nieuwjaarsreceptie, met als thema ‘een duurzame en inclusieve toekomst’. Tijdens de bijeenkomst spraken we over wat duurzaamheid en inclusie betekent in de praktijk, maar vooral ook voor de studenten aan tafel.

Tafelheer Bas Haring (Nederlands filosoof, informaticus en o.a. schrijver van kinderboeken) praatte onder andere met gedeputeerde Cora Smelik, Giny Smits (Lelytalent), Maurijn Odé (Practor CRE) en vooral met studenten van verschillende opleidingen. Het was mooi om te zien dat deze studenten een waardevolle bijdrage konden leveren aan de discussie. Daarnaast vertelden ze ook over hun eigen ervaringen met duurzaamheid en circulariteit binnen hun opleiding. Presentator Art Rooijakkers schoof aan om zijn visie op duurzaamheid en onze toekomst te delen. Dit deed hij aan de hand van zijn nieuwe boek ‘De eeuw van mijn dochters’.

Bas Haring opende de nieuwjaarsreceptie door alle sprekers te introduceren. Jan Jonker, hoogleraar Duurzaam Ondernemen aan de Radboud Universiteit, probeerde aan de hand van beeldende voorbeelden zijn visie over het thema over te brengen. Een belangrijke, terugkerende vraag binnen deze bijeenkomst was: hoe ziet de transitie naar een duurzame en inclusieve samenleving eruit? Dit bleek de opmaat voor een boeiende discussie die goed werd geleid door Bas Haring. Met rake vragen wist hij onderwerpen aan elkaar te verbinden en gaf iedereen de gelegenheid om zijn zegje te doen. Ondertussen konden geïnteresseerden in de chat met elkaar praten, maar ook vragen indienen voor de gasten aan tafel.

Bekijk hieronder de aftermovie en een aantal foto’s.