OVERHEID
BEDRIJVEN
ONDERWIJS
STUDENTEN

1

3
40

5 april 2022

Op bezoek bij Waterschap Zuiderzeeland

De leerlijn Circulaire Regionale Economie zien studenten niet alleen terug binnen het vak Duurzaamheid in het Beroep; het is ook een belangrijk thema binnen het vak Burgerschap. Zie ons bericht van 15 juli 2021 hier

In het kader van het onderwijsthema Politieke-Juridische dimensie, gingen eerstejaars studenten Zorg & Welzijn dinsdag 5 april op bezoek bij Waterschap Zuiderzeeland. Daar hebben de studenten zelf meegemaakt hoe het eraan toe gaat tijdens een Algemene Vergadering. 

Dijkgraaf Hetty Klavers trapte de bijeenkomst af 
Zij legde de studenten uit wat een waterschap doet en hoe een waterschap wordt  bestuurd. Daarna gingen de studenten in gesprek met onze bestuurders.

Dit deden ze aan de hand van stellingen over duurzaamheid en klimaat. De AV-leden Roelof Oost (CDA) en Laura Bouwmeester (water, Wonen en Natuur) waren deze dag aanwezig om hun partij kort te pitchen, en samen met de studenten te discussiëren over de stellingen. Hier kwamen mooie conversaties uit met goede input vanuit de studenten. “Wij zijn de toekomst; wat wij nu leren, nemen wij mee voor later, in ons werk en in ons leven” zei één van de studenten. Al met al, veel om over na te denken! 

Wij kijken terug op een geslaagde middag. De studenten en ook de bestuurders hebben een erg leuke en leerzame middag gehad en kijken uit naar komende samenwerkingen met Waterschap Zuiderzeeland!