OVERHEID
BEDRIJVEN
ONDERWIJS
STUDENTEN

2
10
2

09 december 2022

Symposium 'Duurzaam Denken & Doen'

Het symposium vond dit jaar, na twee jaar online, weer live plaats! En dit jaar mochten wij, MBO College Lelystad, het symposium hosten.

Onder leiding van Lucas de Man, die het symposium openende, werd de sleutel overhandigd van de circulair ingerichte Unit Green & studentenraad werkruimte.

De dag stond in het teken van inspiratie en kennisdeling, met onder andere workshops, sprekers, een gesprek tussen studenten en Gerbert Kunst en Floor Maaskant van OCW en als kers op de taart de uitreikingen van de good practices voor SDG 13 en SDG 17 én de SustainaBul MBO 2022.

Na spannende pitches ging de good practice Circulaire Fashion van Albeda er met de winst vandoor bij SDG 13. Op de tweede en derde plek volgden StartUp! Future Proof van het Regio College en de klimaatadaptieve fietsenstalling van Terra. Voor SDG 17 is de winnaar het Noorderpoort met de opening van een eerste SDG House in Groningen

Maar wie mag zichzelf de winnaar van de SustainaBul MBO 2022 noemen? Dat lees je hiernaast!

Uitreiking Sustainabul MBO 2022

SustainaBul MBO rankt ROC/AOC’s/Vakinstellingen op onderwijs, praktijk, bedrijfsvoering en de integrale benadering van duurzaamheid en ondersteunt de instellingen om van elkaar te leren. 

Een positieve wedstrijd waar onderwijsinstellingen naar elkaar kijken en elkaar van feedback voorzien om steeds beter te worden in het integreren van duurzaamheid bij hen op school. Deelnemende scholen vullen een vragenlijst in over de mate van duurzaamheid binnen de school op het terrein van onderwijs, de praktijk, de bedrijfsvoering en de integrale benadering daarvan. 

Op de eerste plaats is het Koning Willem I College geëindigd! Zij mogen zich opnieuw de duurzaamste MBO van Nederland noemen met 259 punten! 

MBO College Lelystad mocht de vierde prijs in ontvangst nemen. Wij zijn trots op de hoge waardering die wij kregen voor de integratie van  duurzaamheid in onze onderwijsontwikkeling!