OVERHEID
BEDRIJVEN
ONDERWIJS
STUDENTEN


4
35
1

19 oktober 2023

Flevolands onderwijs symposium

Het Aeres VMBO en Aeres MBO in Almere was onlangs het decor van een bijzonder onderwijssymposium waar professionals uit de hele polder samenkwamen!

🙋‍♂️ De dag begon met een warm welkom door Rik Meerema en Guido Bastiaans. Pitches van Kitty Van ZijtveldDuco van Kleij en Marjolein Sijtsma, benadrukten het belang van het ontwikkelen van circulaire kennis en vaardigheden. Keynote-spreker Vincent Zijlstra, nam ons mee door zijn ervaringen in het opzetten van circulaire regionale samenwerkingen.

🍬 Daarna kon deelgenomen worden aan diverse ‘kennissnacks’ vanuit SPARK the Movement (Heleentje Swart), Circulaire Regionale Economie – MBO College Lelystad (Joost van Blanken & Fleur Broer), en Centrum Duurzaam Friesland (Roeland P. Westra).


🌿 Gevoed met deze inspiratie en kennis zijn we in twee gesprekstafels uiteen gegaan. Bestuurders en directieleden hebben hun ambities gedeeld en mogelijkheden voor samenwerking verkend; docenten spraken over doorlopende leerlijnen en een gemeenschappelijke taal rondom duurzaamheid.

De middag leverde inzichten en een tussenstand op van het consortium Flevoland, bestaande uit vo-, mbo-, en hbo-instellingen. Dit consortium werkt samen aan de vraag wat het onderwijs in Flevoland nodig heeft om structureel op te leiden voor een circulaire regionale economie.

👉 De opbrengsten van dit Flevolands onderwijssymposium lees je hier: https://lnkd.in/eV4JfGfD